Šiandien

Renginys įvykoĄ. Vaitukaičio paroda „GINTARO DARBŲ RETROSPEKTYVA“

Aprašymas

Gruodžio 27d. Baltijos gintaro meno centre ( Šv. Mykolo g. 12) atidaroma Ą. Vaitukaičio paroda „GINTARO DARBŲ RETROSPEKTYVA“.
Ąžuolas-Leonas Vaitukaitis 1975 m. baigė architektūros studijas. Menininkas dirbo interjero scenografijos mažosios plastikos juvelyrikos srityse. Nuo 1995 metų Lietuvos dailininkų sąjungos narys dalyvavęs daugiau nei 50-tyje parodų iš jų apie 15 personalinių. Ą. Vaitukaitis savo kūryba išplėtė tradicinės juvelyrikos ribas. Kiekvienas jo kūrinys – gintaro ir metalo meno stebuklas kuriame preciziškai apgalvota ne tik forma bet ir deriniai leidžiantys atskleisti pačias unikaliausias įvairių medžiagų jungties puses.
Papuošalus ir dekoratyvinę plastiką kuręs dailininkas naudojo išskirtinio grožio gintaro gabalus ir daug dėmesio skyrė metalo apdirbimo technologijai gintaro estetikai atskleisti. Dailininkas gebėjo rasti skirtingų spalvų tekstūrų gintaro tarpusavio ryšį derinti jį su bronza sidabru auksu ir kitomis medžiagomis aptakias formas su ažūriškais kompozicijos elementais.
Ąžuolo Vaitukaičio rinktinėje parodoje rasite plataus spektro mažosios plastikos gintaro dirbinių. Su Baltijos auksu dirbęs kūrėjas turėjo nepaprastą pojūtį atskleisti gamtos sukurtas gintaro ypatybes išryškinti paties gintaro įvairiapusiškumą ir natūralų grožį.

Paroda veiks iki 2024 m. sausio 31 d.
Parodos kuravimą remia Vilniaus miesto savivaldybė.

Organizatorius: Baltijos gintaro meno centras (Šv. Mykolo 12)
(8-607) 89131 bgmc@ambergallery.lt
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook