Šiandien

Renginys įvykoKoncertas "Musica assortita"

  • Vilnius2023-12-27
  • Data:2024 Rugsėjo 8d., 04:40 (Renginys įvyko)
  • Vieta:
  • Data:2023 Gruodžio 27d., 18:00 (Renginys įvyko)
  • Vieta:Vilniaus paveikslų galerija,

Aprašymas

Šventinis koncertas „ Musica assortita“ Programoje skambanti muzika populiari ir pažįstama- labai gerai žinomos, klausytojų pamėgtos arijos iš operų, operečių, miuziklų. Skambės kompozitorių T. Boehm, G. Rabboni, L. Delibes, F. Doppler ir kt. parafrazės, transkripcijos, fantazijos, kurias atliks fleitininkė Viktorija Marija Zabrodaitė, fleitininkas iš Italijos Francesco Bruno ir pianistė Nijolė Baranauskaitė.  
 
Viktorija Zabrodaitė- Jos profesinėje karjeroje gausu pasirodymų įvairiuose koncertų cikluose, festivaliuose, įrašų nacionaliniame radijuje ir televizijoje, solo numerių ir pasirodymų su įvairių sudėčių ansambliais Lietuvoje ir toli už jos ribų. Jos lūpomis liečiama fleita tampa „užburtąja“ o išgaunamos garsų vingrybės kutena klausytojų širdis.
 
Pianistė Nijolė Baranauskaitė- Pianistė Nijolė Baranauskaitė, pelnytai laiminti prestižiniuose konkursuose geriausios koncertmeisterės vardą, „lukštenanti“ sudėtingiausias partitūras, sugebanti kiekvieną kartą pateikti individualią interpretaciją, neatitoldama nuo solisto siūlomos ir tarsi susiliedama į vieną visumą. Tad neatsitiktinai atlikėja įvardijama kaip viena geidžiamiausių koncertmeisterių, bendradarbiaujanti su žymiais Lietuvos dainininkais.
 
Fleitininkas Francesco Bruno-gerai žinomas ne tik savo šalyje, bet ir užsienyje, grojo vadovaujant Ennio Morricone, Antonino Fogliani ir Giuseppe Ratti. Jis yra fleitininkų orkestro „Afflatus“ bei Sicilijos fleitų orkestro „Triscele“ įkūrėjas ir vadovas. 2019 m. jam buvo įteiktas Sirakūzų „Corrado Maranci“ muzikos apdovanojimas kaip geriausiam Sicilijos klasikinės muzikos atlikėjui. 
Koncertą „ Musica assortita“ komentuos, pristatys ir pažinimo keliu lydės renginių moderatorė ir vedėja Irena Žilinskienė

Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook