Šiandien

Renginys įvykoDvigubas rečitalis. Yukine Kuroki ir Masaya Kamei

Aprašymas

VIII Vilniaus fortepijono festivalis

Atlikėjai:
YUKINE KUROKI (fortepijonas, Japonija)
MASAYA KAMEI  (fortepijonas, Japonija)

Programa „Nauji Tekančios saulės šalies vardai“:
I dalis – YUKINE KUROKI
FELIX MENDELSSOHN – Fantazija fis-moll, op. 28 („Sonate écossaise“, „Škotiška sonata“)
FRANZ SCHUBERT–FERENC LISZT – „Ave Maria“, S. 558/12
FERENC LISZT – Baladė Nr. 2 h-moll, S. 171; Polonezas Nr. 2 E-dur, S. 223
II dalis – MASAYA KAMEI
FRYDERYK CHOPIN – „Andante spianato et Grande polonaise brillante“ Es-dur, op. 22
MAURICE RAVEL – „Pavana mirusiai infantei“ („Pavane pour une infante défunte“), M. 19
IGOR STRAVINSKIJ – Trys dalys iš baleto „Petruška“

Šį vakarą VIII Vilniaus fortepijono festivalio scenoje pasirodo du jauni japonų pianistai, praeitais metais pelnę aukščiausius apdovanojimus tarptautiniuose konkursuose.

Yukine Kuroki (g. 1998 m.) yra žinoma Vilniaus publikai: 2012 m. ji laimėjo Grand Prix tarptautiniame Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkurse, o 2013 m. pasirodė III Vilniaus fortepijono festivalio koncerte „Ateities vardai“. Ateitis išsipildė su kaupu: pianistė laimėjo daugelį konkursų, tarp jų – 2022 m. pirmą vietą Dublino pianistų konkurse ir Tarptautiniame Franzo Liszto pianistų konkurse Utrechte, Olandijoje. Šiais metais Y. Kuroki pelnė dar vieną svarbų prizą – trečią vietą garsiajame Arthuro Rubinsteino konkurse Tel Avive. „Tikra fortepijono poetė, galinti pravirkdyti viena nata“, – taip apie šią atlikėją pasakė kanadiečių pianistė Janina Fialkowska. „Pati listiškiausia iš visų F. Liszto konkurso pianistų“, – teigia prof. Mūza Rubackytė. Būdama septynerių metų Y. Kuroki jau koncertavo su orkestru, o dabar ji yra bendradarbiavusi su Tokijo filharmonijos, Tokijo „New City“, Kanagavos filharmonijos, Lietuvos nacionaliniu, Silezijos filharmonijos, Astanos simfoniniais orkestrais.

Masaya Kamei, gimęs 2001 m. ir groti pradėjęs ketverių, yra laimėjęs ne vieną nacionalinį ir tarptautinį konkursą, o 2022 m. pelnė pirmą vietą Long–Thibaud konkurse Prancūzijoje. Pianistas yra koncertavęs su pagrindiniais Japonijos orkestrais: NHK, „Yomiuri Nippon“, Japonijos, Tokijo, Osakos, Nagojos filharmonijų, Tokijo, Kanzai simfoniniais orkestrais.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook