Šiandien

Renginys įvyko„SMALSUSIS DRAMBLIUKAS“, rež. Jevgenija Rusakova

  • Vilnius2023-11-09
  • Vilnius2023-11-09
  • Vilnius2023-11-10
  • Vilnius2023-11-10
  • Vilnius2023-11-11
  • Vilnius2023-11-11

Aprašymas

Pagal Rudyardo Kiplingo kūrybą
Rež. Jevgenija Rusakova

Ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikams
Premjera – 2023 10 28

Ką žinote apie Afriką? Na, pavyzdžiui, koks ten oras? Kokie auga medžiai? Ar Afrikoje yra upių? Kokius pažįstate Afrikos gyvūnus? Kaip atrodo dramblys? Kokios jo ausys ir kojos? O ar žinote, kaip atsirado dramblio straublys?
 
Spektaklį, skirtą ikimokyklinio ir pradinio amžiaus vaikams, pagal anglų rašytojo Rudyardo Kiplingo pasaką „Drambliukas“ sukūrė režisierė, dailininkė ir inscenizacijos autorė Jevgenija Rusakova. Pasak režisierės, neteisinga, kad vaikai vadinami „kodėlčiukais“, o jiems klausinėjant suaugusieji supratingai ir atlaidžiai šypsosi. Kiekvienas vaikas juk išgyvena unikalų amžiaus tarpsnį, kuomet kyla begalės klausimų. Kas mes būtume, jei neklaustume, jei nedarytume klaidų, jei nesmalsautume ir nebūtume žingeidūs?
 
1907 metų literatūrinės Nobelio premijos laureatas, pasakų apie gamtą („Džiunglių knyga“, „Šiaip pasakos“ etc.) autorius R. Kiplingas savo kūryboje visada paliko erdvės smalsaujančiam vaikui, vis klausinėjančiam: „Kas?“, „Kaip?“, „Kodėl?“. Ir tai nestebina, juk pats rašytojas pasakas kūrė konkrečiam vaikui – savo mylimam sūnui Džonui Kiplingui.
 
„Smalsusis drambliukas“ žiūrovams dovanoja galimybę patekti į pačias tikriausias džiungles. Pagrindinį herojų Drambliuką supa galybė džiunglių gyventojų: žirafa, strutis, beždžionė, pitonas ir, žinoma, krokodilas, kuris mažajam smalsuoliui padės išaiškinti ir net pademonstruos, ką iš tiesų pietums ėda krokodilai. O svarbiausia – padės išnarplioti tikriausią detektyvą – kaip ir kodėl kadaise mažutė, sagą primenanti drambliuko nosis staiga virto ilgu straubliu, kuris padeda nuveikti daugybę darbų.
 
Spalvingame spektaklyje vaidins ir pagrindinių personažų lėlės. Anot J. Rusakovos, nesame lėlių teatras, tačiau galimybė išbandyti šį scenos meno žanrą – vienas iš būdų praplėsti aktorinį arsenalą ir išbandyti save. Beje, pradėjus gaminti lėles, paaiškėjo, kad jos perėmė kai kuriuos jas valdysiančių aktorių charakterių bruožus. Ar tai buvo suplanuota, ar įvyko savaime? Vaikai galės ir patriukšmauti. Beje, jiems irgi užduosime klausimų, į kuriuos vaikai tikrai žino atsakymus.
 
///
 
Jevgenija Rusakova – Vilniaus senojo teatro aktorė, spektaklių H. Ch. Anderseno „Undinėlė“ (2012), A. Puškino „Pasaka apie carą Saltaną“ (2016) dailininkė, adaptavo kostiumus spektakliui „Naujametė paukščių dingimo istorija“ (2019). Spektaklio „Naujametiniai nuotykiai sapnų šalyje“ (2022) režisierė ir dailininkė. 2017 m. J. Rusakova buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui už kostiumų dailininkės debiutą spektaklyje „Pasaka apie carą Saltaną“.
 
Spektaklis rodomas rusų kalba

Kūrybinė grupė:

Režisierė – Jevgenija Rusakova
Kompozitorius – Vitalij Leonov
Šviesų dailininkas – Deividas Janavicus
Režisierės padėjėja – Eglė Kuzienė

Spektaklyje vaidina:

Drambliukas – Artur Svorobovič
Strutis / paukštis Cola-Cola – Viktorija Aliukonė-Mirošnikova
Beždžionė, Krokodilas – Igoris Abramovičius
Žirafa – Edita Gončarova
Pitonas – Maksim Tuchvatulin / Jauhenas Bakala

Ingos Juodytės nuotrauka

 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook