Renginys įvykoMaestra Mūza Rubackytė ir jaunieji talentai

Aprašymas

VIII Vilniaus fortepijono festivalis

Atlikėjai:
MŪZA RUBACKYTĖ (fortepijonas; Lietuva, Prancūzija, Šveicarija) muzikuos su M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ globojamais jaunaisiais atlikėjais: Elžbieta Liepa Dvarionaite, Klėja Kašubaite, Joriu Mikužiu,Povilu Norkūnu, Pijumi Pirogovu (fortepijonas), Rugile Juknevičiūte (violončelė)

Programa „Ferencas ir Fryderykas“:
FRYDERYK CHOPIN – Skerco Nr. 1 h-moll, op. 20; Skerco Nr. 2 b-moll, op. 31; Etiudas Nr. 12 c-moll, op. 25; Baladė Nr. 3 As-dur, op. 47; Sonata violončelei ir fortepijonui g-moll, op. 65 (dvi dalys: Largo ir Finale. Allegro)
FERENC LISZT – „Prie šaltinio“, „Petrarcos sonetas“ Nr. 123 iš fortepijoninio ciklo „Klajonių metai“, S. 160, S. 161; „Vengriškoji rapsodija“ Nr. 2, cis-moll, S. 244/2Gražia tradicija tapo Vilniaus fortepijono festivalio meno vadovės Mūzos Rubackytės bendradarbiavimas su M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ globojamais jaunaisiais solistais. Jaunieji atlikėjai dalyvavo jau pirmame Vilniaus fortepijono festivalyje, nes profesorė M. Rubackytė rūpinasi jais nuo pat fondo įkūrimo.

„Mums atrodo svarbu padrąsinti ir paskatinti jauną muziką visuose jo vystymosi etapuose“, – sako M. Rubackytė. Nors visi šiame koncerte grojantys jaunieji talentai yra ne vieno šalies ir tarptautinio jaunimo konkurso laureatai, tokie pasirodymai iškiliame festivalyje įkvepia ir pačius atlikėjus, ir jų pedagogus bei tėvelius, suteikia ryžto ir prasmės jų visų pasiaukojamam darbui, o publikai – galimybę išvysti ir išgirsti Lietuvos muzikos ateitį.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook