Renginys įvykoFilharmonijos vargonų 60-mečiui. Po tamsos...

Aprašymas

Atlikėjai:
JŪRATĖ LANDSBERGYTĖ (vargonai)
VYTAUTAS OŠKINIS (fleita)
JOHANNES HUSTEDT (fleita, Vokietija)

Programa:
JOHANN SEBASTIAN BACH – Tokata ir fuga vargonams d-moll, BWV 565
FRANZ LACHNER – „Elegija“ fleitai ir vargonams
MAX REGER – Introdukcija ir Pasakalija d-moll vargonams
MINDAUGAS URBAITIS – „Der Fall Wagner“, versija dviem fleitoms ir vargonams
RUTH ZECHLIN – „Orpheus“ vargonams
DOMINYKAS DIGIMAS – „Sub-silence“ fleitai ir vargonams
MYKOLAS NATALEVIČIUS – Kūrinio, skirto Ukrainai, premjera
GEDIMINAS GELGOTAS – „Į dangų...“, versija fleitai ir vargonams
ALGIRDAS MARTINAITIS – „Cantus relictus Vilnensis“, nauja versija dviem fleitoms ir vargonams, Vilniaus 700-osioms metinėms

Jau 60 metų skambantiems Nacionalinės filharmonijos vargonams skirtą koncertų ciklą tęsia viena ryškiausių Lietuvos vargonininkių Jūratė Landsbergytė ir jos ištikimieji scenos partneriai – žinomas vokiečių fleitininkas Johannesas Hustedtas ir jaunas šio instrumento virtuozas Vytautas Oškinis. Turiningoje koncerto programoje – lietuvių ir vokiečių vargonų muzikos jungtys. Jas simbolizuoja įvairių epochų muzika, pradedant didžiuoju Johannu Sebastianu Bachu, romantikais, baigiant jaunais lietuvių autoriais, nauja Algirdo Martinaičio kūrinio „Cantus relictus Vilnensis“ versija dviem fleitoms ir vargonams, dedikuojama Vilniaus 700-osioms metinėms, bei Mykolo Natalevičiaus kūrinio, skirto Ukrainai, premjera.

Vargonininkė, muzikologė, meno daktarė Jūratė Landsbergytė yra apdovanota už Lietuvos ir Vokietijos dvišalio bendradarbiavimo puoselėjimą, įrašiusi daugybę kūrinių Lietuvos ir Vokietijos radijo archyvams, koncertuoja solo ir su įvairiais ansambliais bei solistais. Svarbią vietą J. Landsbergytės repertuare užima modernioji įvairių pasaulio autorių muzika, ypač lietuvių – ji yra daugelio kūrinių pirmoji atlikėja ir redaktorė.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook