Šiandien

Renginys įvykoŠvytinti vakaro šviesa. LKO, Hugo Ticciati

Aprašymas

Atlikėjai:
LIETUVOS KAMERINIS ORKESTRAS
(meno vadovas ir dirigentas Sergej Krylov)
Solistas ir dirigentas HUGO TICCIATI (smuikas, Švedija)

Programa:
HILDEGARD VON BINGEN – Giesmė „Vos flores rosarum“ (Johanneso Marméno aranžuotė)
PĒTERIS VASKS – Koncertas smuikui ir orkestrui Nr. 2 „Vakaro šviesoje“
ALBERT SCHNELZER – „Aksak and Ciphers“ styginiams
JOSEPH HAYDN – Simfonija Nr. 49, f-moll („La Passione“), Hob.1/49

Lietuvos kamerinis orkestras koncertuoja su ypatingo mūsų publikos susidomėjimo sulaukusiu, Didžiojoje Britanijoje gimusiu smuikininku ir dirigentu Hugo Ticciati. Kompozitorius Arvo Pärtas šį atlikėją apibūdino kaip žmogų, turintį retą sugebėjimą perteikti muzikos gelmę. H. Ticciati garsėja intelektualiu požiūriu į muzikavimą, kurį sieja su literatūra, filosofija ir netgi meditacija. Smuikininkas ir dirigentas yra pasirodęs tokiose pasaulio salėse kaip „Carnegie Hall“ Niujorke, „Symphony Hall“ Čikagoje, „King’s Place“ ir „Wigmore Hall“ Londone, „Konzerthaus Berlin“, „Muziekgebouw aan’t IJ“ Amsterdame.

H. Ticciati yra įkūręs festivalį, orkestrą ir styginių kvartetą tuo pačiu pavadinimu „O/Modernt“, jie taip pat yra koncertavę Nacionalinėje filharmonijoje. Šio menininko kūrybiškumas pasireiškia įvairiausiomis formomis: jis griežia naujus šiuolaikinių kompozitorių kūrinius, improvizuoja su vienuoliais Indijoje arba kuria novatoriškas programas orkestrui „O/Modernt“.

Šį vakarą H. Ticciati ir Lietuvos kamerinis orkestras atliks itin intriguojančią programą nuo XII a. viduramžių vokiečių mistikės, krikščionių šventosios, kompozitorės, poetės Hildegardos von Bingen, Vienos klasiko Josepho Haydno iki mūsų amžininkų – latvio Pēterio Vasko ir švedo Alberto Schnelzerio kūrinių.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook