Šiandien

Renginys įvykoBeat Box Battle – nemokamas, unikalus šou Telšiuose

  • Data:2023 Rugsėjo 22d., 19:00
  • Vieta:Telšių kultūros centras, Telšiai

Aprašymas

Jau trečią kartą Telšiuose rudenį vieni geriausių pasaulio vokalinės perkusijos (beatbox) atlikėjai bei kūrybinio amato profesionalai iš Lietuvos nemokamai dalinsis meistriškumu su Telšių jaunimu bei publika. Kūrybinės dirbtuvės jaunimui ir vokalinės perkusijos parodomasis šou „Out of the Box“ įvyks rugsėjo 21–22 d. Telšių kultūros centre (Respublikos g. 18). Paskelbta registracija į nemokamas dirbtuves.
 
Dvi dienas įvyksiančiose intensyviose kūrybinėse dirbtuvėse „Out of the Box“ iš anksto užsiregistravę Telšių regiono jaunuoliai (15–19 m.) nemokamai galės mokytis vokalinės perkusijos (beatbox) atlikimo technikos meistriškumo, scenos meno, judesio, viešo kalbėjimo, filosofijos, psichologijos ir kitų, atlikėjams būtinų įgūdžių. Dirbtuves ves vieni geriausių atlikėjų ir lektorių iš Lenkijos, Liuksemburgo ir Lietuvos.
 
Vieni geriausių pasaulio atlikėjų – Telšiuose
 
Šių metų svečiai iš užsienio – profesionalūs vokalinės perkusijos (beatbox) atlikėjai, muzikos prodiuseriai, edukatoriai Blady Kris iš Lenkijos ir Tim Slizzer iš Liuksemburgo.
 
Blady Kris yra vienas pirmųjų beatbox stovyklų ir kūrybinių dirbtuvių įkūrėjų, šias veiklas tęsiantis nuo 2007-ųjų. Nuo to laiko jis sukūrė keletą unikalių metodų, įgalinančių geriau pažinti save, savo gebėjimus ir kūrybiškumą. Kris aktyviai koncertuoja ir yra išleidęs du studijinius albumus. Jis įėjo į beatbox istoriją, kaip sukūręs daugiausiai unikalių kūrybinių dirbtuvių, tinkančių tiek nieko apie šį meną nežinantiems, tiek pradedantiems, tiek profesionaliems atlikėjams.
 
Tim Slizzer iš Liuksemburgo yra vienas žinomiausių ir didžiausią įtaką padariusių beatbox atlikėjų pasaulyje. Jis anksti sukūrė savo stilių ir atlikimo technikas, kurios įkvėpė tūkstančius kitų šios scenos kūrėjų. Tim penkis kartus tapo Austrijos beatbox čempionu, du kartus pasaulio beatbox čempionu su komanda ir daugelio kitų tarptautinių čempionatų laureatu. Jis yra puikus muzikos prodiuseris, loopstation atlikėjas, kurio pasirodymai išjudina publikas visame pasaulyje.
 
„Kris nekantrauja atvykti į Telšius, kadangi jo ilgametis mokinys, pernai Telšiuose savo dirbtuves vedęs, o šiemet pasaulio beatbox čempionu tapęs FootboxG iš Belgijos iš šio miesto išsivežė nepakartojamus atsiminimus. Prie svečio iš Lenkijos prisijungsiantis Tim Slizzer yra vienas geriausių savo srityje, turintis ką pademonstruoti scenoje, todėl gali būti įdomus ne tik jaunuoliams kūrybinėse dirbtuvėse, bet ir visiems telšiškiams, todėl kviečiame visus penktadienį, rugsėjo 22 d, vakare į nemokamą beatbox šou kultūros centre“, – sako „Out of the Box“ projekto prodiuseris ir beatbox čempionatų organizatorius Domas Dieliautas.
 
Paskelbta registracija į kūrybines dirbtuves
 
Prie atlikėjų svečių iš užsienio prisijungs ir kūrėjai iš Lietuvos: tai gerai žinomas šokėjas, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Marius Pinigis, forumo teatro pradininkė Lietuvoje Rimanta Vaičiakonytė ir dar keletas kitų savo srities profesionalų.
 
Dirbtuves, kaip ir praėjusiais metais, vainikuos nemokamas vokalinės perkusijos (beatbox) šou, kurį surengs svečiai iš užsienio. Prie jų prisijungs dirbtuvių dalyviai, kurie su pasaulinio lygio atlikėjais galės įtvirtinti savo įgytas žinias ir išbandyti save scenoje. Nemokamas šou įvyks Telšių kultūros centre, penktadienį, rugsėjo 22 d., 19.00 val.
 
Registracija į dirbtuves užpildant šią formą https://forms.gle/guL1NwrQX5MFJeEK9 vyksta iki rugsėjo 15 d. (imtinai). Vietų skaičius į dirbtuvių veiklas yra ribotas, todėl informuosime tik atrinktus kandidatus. Kviečiame registruotis visus 15–19 metų moksleivius iš Telšių miesto, rajono ir apskrities.
 
Renginį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Telšių miesto savivaldybė.
 
Partneriai: Telšių kultūros centras, UAB GARSAS LT, UAB VARLĖ, Telšių rajono savivaldybė, Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija, Telšių Žemaitės gimnazija, Telšių „Džiugo gimnazija“, VšĮ „Telšių regioninis profesinio rengimo centras“, Telšių atviras jaunimo centras, Telšių menų inkubatorius, Bohema – svečių namai, spa, restoranas, Žemaitijos turizmo informacijos centras | visit.telsiai.lt, „Telšių žinios“.

Vaizdo įrašas iš praėjusių metų dirbtuvių ir šou (autorius - Edvardas Tamošiūnas) https://www.facebook.com/100083437677101/videos/1335009407243402
 
Blady Kris - https://www.youtube.com/watch?v=mIHO36X5z3Y
Tim Slizzer - https://www.youtube.com/watch?v=lcVcWOa-erQ
 
Daugiau informacijos
Facebook           https://www.facebook.com/nuzinaivsi
Instagram          https://www.instagram.com/nuzinaivsi 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook