Šiandien

Rytoj 18:30Muzikinis spektaklis. Žaismingos muzikos garsų orkestras

Aprašymas

Muzikinis spektaklis vaikams ir jų tėveliams

Tikrais įvykiais pagrįstas Richardo Rodgerso miuziklas nepalieka abejingų jau beveik šešis dešimtmečius. Klasika tapusio kūrinio melodijos ilgai išlieka atminty. Scenoje žiūrovai matys visus mylimiausius personažus: Mariją, Kapitoną ir septynis vaikus. Vaidmenis kurs jaunosios kartos aktoriai Evelina Šimelionė ir Gytis Šimelionis bei dainuojantys vaikai, kurių dauguma mokosi Klaipėdos Vydūno gimnazijoje. Dainuojančiai ir vaidinančiai komandai akompanuos Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus).
Teatralizuoto koncerto aktorė ir režisierė Evelina Šimelionė pasakojo, kad užaugo su filmo „Muzikos garsai“ dainomis, keletą kartų lankėsi ir filmavimo aikštele tapusiose Zalcburgo vietose. Ko gero ne visi miuziklo gerbėjai žino, jog didelė dalis šios istorijos detalių – visiškai realūs faktai. Iš tikrųjų buvo tokia Marija, planuojanti tapti vienuole, bet įsimylėjusi Kapitoną su septyniais vaikais, kurie kartu muzikuodavo! Nepaprasta istorija įkvėpė daug kūrėjų visame pasaulyje, taip pat ir šio edukacinio projekto komandą. „Pasakosim apie svarbiausius dalykus – šeimą, meilę, paklusnumą tėvams ir, žinoma, muziką“, – sako E. Šimelionė.

Pasakiškai gražiai muzikai lietuvišką tekstą parašė projekto siela E. Šimelionė. Tokios dainos, kaip „My Favorite Things“, „Something Good“, „I Have Confidence“ gavo naujus lietuviškus pavadinimus – „Dalykai mieli“, „Geri darbai“, „Pasitikiu savimi“. Teatralizuoto koncerto kostiumais ir scenografija rūpinosi Laima Aksinaitė. „Visa spektaklio kūrybinė komanda labai gera, kiekvienas labai nuoširdžiai dirbam ir tikiuosi, kad mūsų pastangas įvertins ir žiūrovai“, – sako projekto režisierė.

„Žaismingos muzikos garsų orkestras“ – tai ypatinga programa, skirta visai šeimai ir įtraukianti įvairaus amžiaus dalyvius. Ateikite ir įsitikinkite, kad „Muzikos garsų“ istorija ir dainos gali jaudinti tiek šiandienos jaunąją kartą, tiek vyresnius klausytojus, kurie šiltai prisimena 1965 metais pastatytą muzikinį filmą!
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook