Šiandien

Šiandien 18:30Tarp praeities ir dabarties

Aprašymas

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Permainų muzika“ vėl kviečia atsiverti pokyčiams ir naujiems įspūdžiais! Vykstantis jau 20-tą kartą jis klausytojams pristato geriausius XX–XXI a. muzikos pavyzdžius, turėjusius įtakos permainoms muzikos istorijoje, taip pat moderniausias raiškos formas, supažindina su įvairių menų tarpusavio sąveikomis. Festivalio programa, aprėpianti platų šiuolaikinės kultūros kontekstą, siūlo gausią tarptautinės reikšmės projektų įvairovę, skatina pažinti intriguojančias dabarties meno teritorijas ir patirti atradimo džiaugsmą. 
 
Programoje skambės su Klaipėda susijusių žymių Lietuvos kompozitorių muzika. Tai – vieno iš svarbiausių tarpukario Lietuvos modernistų, Klaipėdos muzikos mokyklos absolvento ir dėstytojo bei Simfoninio orkestro įkūrėjo Jeronimo Kačinsko Nonetas, kuriame jis realizavo savo vizionieriškas mikrotoninės muzikos idėjas. Taip pat Klaipėdoje dėsčiusių XX a. vidurio lietuvių muzikos klasiko Stasio Vainiūno ir vienos žymiausių dabarties Lietuvos kompozitorių Onutės Narbutaitės kūriniai fortepijonui ir kameriniam ansambliui.

Programą rengia žymaus fortepijono virtuozo Alexanderio Paley‘aus suburtas ansamblis „Paleasis“, kuriame groja pripažinti lietuvių pučiamųjų ir styginių instrumentų virtuozai. Lietuvoje reziduojantis pasaulinio garso pianistas savo repertuare vis daugiau dėmesio skiria lietuvių autorių kūriniams, o ši programa, kurią sudaro vien Lietuvos kompozitorių muzika, ansambliui yra pirmoji. Simboliška, jog savo gausiems gerbėjams Klaipėdoje Alexander Paley ir jo vadovaujamas ansamblis parengė būtent su uostamiesčiu susijusių autorių programą.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook