Šiandien

Renginys įvykoVASARVIDŽIO NAKTIES SAPNAI

  • Data:2024 Rugpjūčio 17d., 22:30
  • Vieta:Tylos slėnis, Nida
  • Bilietai:Pirkti bilietus

Aprašymas

Rugpjūčio 17 d., 22.30 val., Nidoje, Tylos slėnio medžių apsuptyje įvyks unikali, muzikos, šokio ir miško terapijos elementus apjungiančio bei pagal Viljamo Šekspyro pjesę pastatyto miško spektaklio 'VASARVIDŽIO NAKTIES SAPNAI' premjera.

Renginio dalyviai patirs meno ir gamtos dermę – profesionalių atlikėjų komanda itin populiarią V. Šekspyro pjesę perkelia į Neringos gamtos peizažą, patį kūrinį adaptuojant Lietuvos kultūriniam ir istoriniam kontekstui. Spektaklis nagrinėja šiuolaikinės meilės ir greito vartojimo temas. 

Naujieji laikai suklaidino žmogų ir atitolino jį nuo gamtos – išmintingos mokytojos, kurios pamokoms išmokti reikia sustoti ir patirti jos savitą kalbą – kvapus, vaizdus, garsus ir prisilietimus, viską, ką žmogus gali pajusti vien savo jutimais. Vaidinime kalbės medžiai – kiekvieno lietuvio širdžiai artimi personažai.

Miško spektaklis 'VASARVIDŽIO NAKTIES SAPNAI' – miško terapijos seansas, kuris kiekvieną žiūrovą priartins ne tik prie samanų, medžių, vėjo ar paukščių, bet ir paties savęs.
Miško spektaklis jau antrasis komandos kūrybinis vaisius. Pirmasis,  2022 m. pristatyta teatralizuota ekskursija „Juodojo kranto aukso amžius“, kuri atgaivino Juodkrantės kurorto kultūrą ir istoriją apimantį laikotarpį XIX ir XX amžių sandūroje, kai žvejų kaimelis tapo prabangiu kurortu. Ekskursijos metu dalyviai per muziką ir šokį susipažino su Juodkrantės vilomis, gintaro kasyba ir spa tradicijomis.

Kūrybinė miško spektaklio 'VASARVIDŽIO NAKTIES SAPNAI' komanda:
Režisierius: Marius Tumšys
Choreografės: Laura Geraščenko ir Elinga Serapinaitė
Dramaturgas: Mindaugas Valiukas
Kompozitorius: Marius Salynas
Kostiumų dizainerė: Aina Zinčiukaitė
Naktyje pasirodys: Laura Geraščenko, Elinga Serapinaitė, Marta Vendland, Daumantas Lukošiūnas, Jonas Baranauskas ir Vitalij Grabov. 

Spektaklio žiūrovai bus pasitikti Tylos slėnyje ir palydėti į renginio vietą miške. 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook