Šiandien

Renginys įvykoMonospektaklis „Sofijos laukimas“

  • Vilnius2024-06-29
  • Vilnius2024-06-29
  • Data:2024 Birželio 29d., 22:00 (Renginys įvyko)
  • Vieta:Užupio meno inkubatorius, Vilnelės upės pakrantė, Užupio g. 2A, Vilnius,
  • Data:2024 Birželio 29d., 22:00 (Renginys įvyko)
  • Vieta:Užupio meno inkubatorius, Vilnelės upės pakrantė, Užupio g. 2A, Vilnius,

Aprašymas


M. K. Čiurlionio namai drauge su Užupio meno inkubatoriumi kviečia birželio 29 d., šeštadienį, 22 val. į monospektaklio „Sofijos laukimas“ rodymą Vilnelės pakrantėje.

„Sofijos laukimas“ – tai monospektaklis, kurio metu aktorė Vaiva Kvedaravičiūtė skaitys M. K. Čiurlionio ir Sofijos Čiurlionienės–Kymantaitės laiškų bei prisiminimų ištraukas, pasakodama apie vieną gražiausių Vilniaus meilės istorijų, kuri netikėtai nutrūkto, tačiau niekada nepasibaigė.

„[…] Atsimenu net Tavo žodžius: – Žinai, kodėl nebijome? – Sakei, – Nes mes, nors ir numirtume, suvargus mūsų kūnui, – susitiksime kituose kraštuose. Ir taip visada. Tu ir Aš, nes mes esame Amžinybė ir Begalybė. – Atsimeni? […]“ (Iš M. K. Čiurlionio laiško Sofijai, 1908 m.).

Vakaro metu pianisto Roko Zubovo skambinamos M. K. Čiurlionio muzikos užuominos – tai visada kažkur greta esančio mylimojo palaikymas, kurį Sofija jautė, kuriuo kliovėsi visą gyvenimą. Užupio meno inkubatoriaus lauko erdvė, tiksliau – Vilnelės krantas, kurs nepamirštamą scenografiją, o upės čiurlenimas papildys M. K. Čiurlionio melodijų skambesius.

„Šeštadienį su mylima komanda braidysime Vilnelėje, plauksime Čiurlionio muzikoje ir Sofijos mintyse. Renginys nemokamas – labai kviečiu nusėsti Vilnelės pakrantę ir pasimėgauti!“ – monospektaklio režisierė Livija Krivickaitė.

Kūrybinė komanda:
Livija Krivickaitė (scenarijaus autorė, režisierė);
Vaiva Kvedaravičiūtė (aktorė);
Rokas Zubovas (fortepijonas).

Renginys nemokamas.
Sėdimų vietų kiekis renginyje – ribotas, tačiau kviesime nusėsti upės pakrantę.

Rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.
Rengėjas – M. K. Čiurlionio namai Vilniuje.
Partneris – Užupio meno inkubatorius.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook