Šiandien

Renginys įvykoKoncertas „Brazilijos muzika: šokiai, dainos ir choro“

Aprašymas

Birželio 6 dieną, ketvirtadienį, 18 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje įvyks fortepijono virtuozo iš Brazilijos dr. Paulo Steinbergo koncertas. Koncerte „Brazilijos muzika: šokiai, dainos ir choro“ išgirsite autentiškos saulėtos muzikos. Koncerto klausytojai galės išgirsti ypatingą Brazilijoje gimusį muzikinį žanrą - choro. Tai – instrumentinės brazilų populiariosios muzikos žanras. Jai būdingas greitas ir linksmas ritmas, improvizacija ir subtilios moduliacijos. Lietuvoje gyvenantis menininkas iš Ukrainos Oleksandras Dirdovskis specialiai šiam koncertui sukurs vidoeinstaliaciją.
PROGRAMA
Iš „Bachianas Brasileiras Nr. 4“ (Heitoras Villa-Lobosas (1887-1959)) – „Preliudas-įvadas“ („Prelúdio-Introdução“).
Brazilijos tango (Choro): (Ernesto`as Nazarethas (1863–1934): „Odeon“, „Slydimas“ („Escorregando [Sliding]“), „Aš tave pagavau, Cavaquinho`ai“ („Apanhei-te, Cavaquinho [I've Caught You, Cavaquinho]“)
Iš „Choro“ (H. Villa-Lobosas). „Brazilijos siela“ („Alma Brasileira“)
Iš Ciklo „Brasileiro“: „Kaimo šventė“(„Festa no Sertão“), „Baltojo indėno šokis“ („Dança do Índio Branco“).
Dr. Paulo Steinbergas – Brazilijoje gimęs latvių kilmės atlikėjas. Jis dėsto fortepijoną, fortepijono literatūrą ir fortepijono pedagogiką Jameso Madisono universitete Virdžinijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose.
Kaip solistas ir bendradarbiaujantis pianistas jis koncertavo JAV, Kanadoje, Pietų Amerikoje ir Europoje, taip pat tokiose prestižinėse koncertinėse salėse kaip Kennedy scenos menų centras (Kennedy Center for the Performing Arts) ir San Paulo miesto teatras (Theatro Municipal de São Paulo). Jis dažnai dalyvauja konkursuose, rengia meistriškumo kursus, paskaitas, seminarus ir pasirodymus JAV ir užsienyje. 
Jo atliekama muzika įrašyta šiuose kompaktiniuose diskuose: „Duetai“ su klarnetininku Šarūnu Jankausku; „Laikas, vieta, dvasia“ su fleitininke dr. Beth Chandler Cahill; solinis CD albumas „Brazilijos siela“ („Alma Brasileira“). Pastarasis albumas skambėjo Brazilijos filme „Kėdės“ („As Cadeiras“, rež. Fernando Libonati). 
Daugiau informacijos apie atlikėją rasite svetainėje www.paulosteinberg.com arba sekite jį instagrame (@paulosteinberg).  
Režisieriaus, scenaristo, operatoriaus, aktoriaus, menininko, fotografo O. Dirdovskio giminė kilusi iš Ukrainos ir Lietuvos. O. Dirdovskis yra įgijęs medicininį, teatrinį ir kinematografinį išsilavinimą. Dirbo vaidybinių ir dokumentinių filmų kino studijose, avangardinių teatrų režisieriumi, bendradarbiavo su meno terapijos centru „Kastalija“.
Kuria autorinius filmus, videoinstaliacijas ir performansus. Sukūrė daugiau nei 45 filmus, daugiausiai apie menininkus, muzikantus autsaiderius, laimėjo tarptautinių kino festivalių prizus.

Renginys nemokamas
 
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook