Šiandien

Renginys įvykoRaimondas Butvila ir Alexander Paley

Aprašymas

Atlikėjai:
RAIMONDAS BUTVILA (smuikas)
ALEXANDER PALEY (fortepijonas)

Programa:
FRANZ SCHUBERT – Sonatos smuikui ir fortepijonui, op. 137, D-dur, D. 384; a-moll, D. 385; g-moll, D. 408
RICHARD STRAUSS – Sonata smuikui ir fortepijonui Es-dur, op. 18

Šį vakarą Filharmonijos scenoje susitinka kolegos ir bendramoksliai – smuikininkas Raimondas Butvila ir pianistas Alexanderis Paley’us. Nuo 2013-ųjų jie vėl aktyviai bendradarbiauja: groja rečitalius, koncertavo su VDU kameriniu orkestru, atliko Haydno ir Mendelssohno koncertus smuikui ir fortepijonui, Griego sonatas ir kitus kūrinius. R. Butvila kasmet dalyvauja Paley’aus rengiamame festivalyje Andų Muleno mieste (Moulin d’Ande) Prancūzijoje.

Moldovoje gimusio A. Paley’aus tarptautinė karjera prasidėjo laimėjus J. S. Bacho konkursą Leipcige, Bosendorferio prizą ir Grand Prix konkurse Bulgarijoje. Pianistas nuolat koncertuoja Europoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje, vadovauja festivaliams Prancūzijoje ir JAV. Savo repertuare A. Paley’us turi daugiau nei 50 koncertų fortepijonui ir orkestrui, kelis šimtus fortepijoninės ir kamerinės muzikos kūrinių.

Daugelio tarptautinių konkursų laureatas Raimondas Butvila yra grojęs įvairiuose Lietuvos muzikos kolektyvuose. 1993–2011 m. jis gyveno ir dirbo Venesueloje, buvo Emilio Friedmano koledžo Karakase muzikos direktorius ir Menų universiteto (UNEARTE) profesorius. Kaip solistas dažnai griežė su Venesuelos orkestrais, atliko pagrindinį koncertų smuikui repertuarą. Grįžęs į Lietuvą, dėsto VDU muzikos akademijoje, aktyviai koncertuoja.

Tęsdami kūrybinį bendradarbiavimą, atlikėjai Filharmonijos klausytojams parengė naują Franzo Schuberto ir Richardo Strausso sonatų smuikui ir fortepijonui programą.
Skaityti daugiau
Siųsti užklausą renginio organizatoriams

Paieška

Draugaukime KaVeikti.lt Facebook